Samen Sterker Fonds finalisten 2018

De finalisten zijn bekend. Onderstaande sociaal maatschappelijke projecten maken kans op een financiële bijdrage van € 22.500,- op de finale avond van 11 april 2018.

 

Waypoint (Bunschoten)
Een project gericht op verslavingszorg (preventie en nazorg). Met de bijdrage uit het Samen Sterker Fonds start Waypoint een werkbedrijf waarin nazorg wordt geboden aan ex-verslaafden.
 
https://www.facebook.com/waypopintssf2018/

Oranjepark (Ermelo)

De opzet en invulling van een meergeneratiebuurt met sociale samenhang. Met de bijdrage uit het Samen Sterker Fonds wordt een Buurtkamer gerealiseerd: een plek waar bewoners elkaar ontmoeten.
 
https://www.facebook.com/OranjeparkErmelo/

#robotschool; you're in control (Harderwijk)

Robotisering heeft een grote impact op de samenleving. Maar zonder aansturing doen robots niets. #robotschool leidt jongeren uit de regio op om deze prorcessen storingsvrij te laten verlopen en te verbeteren. Daar heeft iedereen profijt van. Opleiden betekent oefenen: met de bijdrage uit het fonds worden educatieve robots aangeschaft. Want wat is de een robotschool zonder robot?

 
https://www.facebook.com/RobotschoolHarderwijk/

 

StudentsToBusiness (Nijkerk) 
Dit initiatief ontwikkelt in co-creatie met studenten digitale toepassingen die bijdragen aan een betere match tussen studenten, opleiders en arbeidsmarkt. Met de bijdrage uit het Samen Sterker Fonds zetten zij de digitale applicatie in de markt.
 
https://www.facebook.com/Studentstobusinessssf2018/
Gelukkig Ouder Worden (Putten)
Dit initiatief ontwikkelt en realiseert een laagdrempelige ontmoetingsplek waar kwetsbare ouderen uit Putten in contact worden gebracht met kinderen en daardoor actiever en vitaler door het leven gaan. Met de bijdrage uit het Samen Sterker Fonds richten zij een ruimte in waarin jong en oud samen kunnen koken.
 
https://www.facebook.com/gelukkigouderworden/